x
48-TIMMARSERBJUDANDE
Förnya nu och spara 50 %
om du redan är kund och
använder våra produkter
för hemanvändning.
FÖRNYA NU
x
SPECIAL OFFER
Förnya nu och spara 50 %
om du redan är kund och
använder våra produkter
för hemanvändning.
FÖRNYA NU
x
JULERBJUDANDE
Köp det bästa antiviruset
till det bästa priset
KÖP NU OCH FÅ 40% RABATT
x
SPECIAL OFFER
Köp det bästa antiviruset
till det bästa priset
KÖP NU OCH FÅ 50% RABATT
x
BLACKFRIDAY OFFER
Buy the best antivirus
at the best price
TODAY ONLY UP TO 70% OFF
x
CYBERMONDAY OFFER
Buy the best antivirus
at the best price
(Only for homeusers)
TODAY ONLY UP TO 70% OFF
Virus

Cyberkriminalitet

Industrin för skadlig kod blir allt mer professionell och dess skapare fokuserar på att få finansiella fördelar.

En radikal förändring av skadlig kod

Under de senaste två åren har vi sett en förändring i utförandet av skadlig kod, som kommer från en förändring i motivationen för skaparna till skadlig kod. Tidigare sökte de berömmelse. Nu är deras motivation rent ekonomiskt: hackare blir allt mer professionella.

Fram till 2004 blev omfattande epidemier allt snabbare och dess effekter var alltid väl synliga. De sökte ummärksamhet i media. Många minns "I love you" eller "Netsky".

Det finns en felaktig uppfattning att den typen av epidemier inte längre existerar. Men statistiken är alarmerande och visar tydligt att den inte bara existerar utan att det är mycket mer skadlig kod i omlopp än tidigare, men också att motivationen för att skapa skadlig kod har förändrats. Nu är deras motivation rent ekonomiskt och det finns en hel industri bakom dem, som finansierar och uppmuntrar dem, och detta innebär att de blir mer professionella.

För att göra detta använder de alltmer avancerad teknik och mer sofistikerad skadlig kod, som utformats speciellt för att inte upptäckas. Denna nya skadliga kod är mycket svårare att bekämpa.

Antalet exempel på nya hot som antiviruslaboratorier får in har ökat dramatiskt. PandaLabs får in upp till 1 500 unika exempel på ny skadlig kod varje dag, där det brukade vara 400 per månad.

När det är olagligt att tjäna pengar, är det självklart bättre att ligga lågt och vara diskret. Därför är skaparna av skadlig kod inte intresserade av att skapa stora och synliga epidemier. Ny skadlig kod är gömd och tyst.

Hackare använder allt mer sofistikerade dolda tekniker, såsom rootkits.

Av denna anledning har omfattande epidemier förändrats och nu är tysta epidemier på allas läppar. Det är inte för att de är mindre i storlek, utan eftersom de är mindre uppenbara, och håller sig gömda.

Användare som smittade av denna typ av tysta epidemier är inte medvetna om att när de använder sin dator (hemma eller på jobbet), kan de vara kontrollerade av en tredje part för att utföra någon typ av skadlig åtgärd (botnät).

Den nya dynamik för skadlig kod fokuserad på cyberkiminalitet och ekonomiska fördelar har medfört nya malware kategorier:

Teknologier