Panda Security je tehnologija

Tehnološke inovacije so tista lastnost, ki naše podjetje loči od ostalih. Že od nekdaj namreč velik del prihodkov namenjamo v raziskave in razvoj novih izdelkov in tehnologij.

Zahvaljujoč naši večkrat nagrajeni tehnologiji kolektivne inteligence so milijoni uporabnikov rešitev Panda Security vsak hip zaščiteni pred škodljivimi kodami, zaščita pa se samodejno posodablja in nadgrajuje na vseh povezanih računalnikih. Z uporabo znanja, ki ga prispeva skupnost uporabnikov, naša tehnologija ponuja še boljšo zaščito v realnem času in z minimalnim vplivom na zmogljivosti računalnika, kar nam omogoča oblikovanje hitrejših in bolj prilagodljivih izdelkov. Bi radi zaščito, ki ne bo ugonobila vašega računalnika? Pridružite se skupnosti Panda in zaščitite vaš digitalni svet!

 

Kaj je kolektivna inteligenca?

Pristop kolektivne inteligence uporabniki Panda rešitev poznajo že od leta 2007, v tem času pa je podjetje zbralo 10-krat več primerkov škodljivih kod kot drugi ponudniki protivirusnih rešitev.

Panda Security je prvi ponudnik varnostnih rešitev, ki premore tehnologijo, infrastrukturo, znanje ter izkušnje za uporabo pristopa kolektivne inteligence v varnostnih izdelkih. Novi izdelki Panda 2015 tako temeljijo na omenjeni tehnologiji, ki na področje varnosti prinaša naslednje: maksimalno zaščito z minimalnim vplivom na zmogljivosti računalnika.


50% Improved performance
Kolektivna inteligenca dramatično zniža porabo pomnilnika in posledično tudi vpliv na zmogljivosti računalnika.
Kolektivna inteligenca =
maksimalna zaščita Inteligencia Colectiva = Maximum protection
Nove grožnje so odkrite in v vsega nekaj sekundah so vsi uporabniki rešitev Panda Security po svetu zaščiteni; ne glede na to, kje se grožnja pojavi - v bližnjem mestu ali na drugem koncu sveta.


Na naslednjih straneh bi vam radi bolje predstavili tehnologijo kolektivne inteligence, njen izvor, kratek opis, kako deluje in vse prednosti za uporabnike in podjetja, ki uporabljajo zaščito Panda 2015.

Svet škodljivih kod

Sodobne škodljive kode so uporabniku nevidne, napadalci, ki stojijo za njimi, pa finančno motivirani. Varnostne rešitve tako ne varujejo več zgolj računalnika, temveč identiteto uporabnika.

Spletni napadalci niso več amaterji, temveč pravi profesionalci, organizirani v kriminalne združbe. Te so visoko učinkovite in prepričane, da lahko poslujejo tako kot prava podjetja, čeprav se ukvarjajo z nečednimi posli.

Število škodljivih kod eksponentno narašča, medtem ko se število okuženih računalnikov z vsako novo kodo zmanjša. Se pa zato povečuje čas, med ustvarjeno in odkrito škodljivo kodo.

Malware collected per month

Skupno število škodljivih kod po mesecih

Klasične varnostne rešitve se zanašajo predvsem na t. i. varnostne podpise, zato niso več kos hitri rasti števila škodljivih kod. Posledično tudi ne morejo jamčiti za zaščito računalnikov in uporabnikov.

Več podrobnih informacij o primerjavi med tradicionalnimi protivirusnimi rešitvami in kolektivno inteligenco so pripravili laboratoriji Panda Research.

Kliknite za prenos novih rešitev Panda 2015 ali za brezplačno posodobitev varnostne rešitve.

Osnove kolektivne inteligence

Zbiranje podatkov v skupnosti uporabnikov

Sistem centralno zbira in hrani vzorce obnašanja programov, sledi datotek ter vzorce škodljivih kod, itd. Te podatke mu posredujejo uporabniki rešitev Panda in druge varnostne organizacije. Ta izjemna zmogljivost zbiranja informacij ponuja boljši vpogled in sledljivost novim vzorcem škodljivih kod in njihovim izvorom.

Samodejno upravljanje podatkov

Sistem samodejno analizira in razvršča tisoče novih vzorcev, ki jih prejme vsak dan. Pri tem preverja podatke med tistimi, ki jih posreduje skupnost uporabnikov in tisti, ki jih analizirajo Panda laboratoriji. Vsaka datoteka je pri tem samodejno ocenjena (dobro ali slabo), kar pripomore k hitri zaščiti uporabnikov. Dodatno pa stalno posodabljan seznam, ki vsebuje prek 10 milijonov datotek, preprečuje, da bi se znane dobre datoteke ponovno skenirale, s čimer še dodatno izboljša in pohitri proces skeniranja vsebin ter zmanjša porabo sistemskih virov zaščitenih sistemov.

Dostopnost znanja in rešitev

Znanje je uporabnikom dostopno v obliki spletnih storitevm, kot posodobitev varnostnih podpisov ali kot realnočasovni zahtevki za varnostni oblak.

 

Pristop kolektivne inteligence omogoča odkrivanje bistveno večjega števila škodljivih kod, vsaj v primerjavi z ročnim odkrivanjem, ki ga uporabljajo nekateri laboratoriji. Prav tako ta rešitev odkriva grožnje, ki še niso bile prepoznane. S kombinacijo tehnologij kolektivne inteligence ter TruPrevent Panda Security ponuja najbolj napredne rešitve za odkrivanje tudi najbolj kompleksnih škodljivih kod.

The Collective Intelligence approach

Prednosti kolektivne inteligence

Benefits of Collective Intelligence

Izboljšano odkrivanje

Vsak uporabnik rešitev Panda deluje kot senzor za škodljivo kodo in nevarnosti oziroma informacije o njih pošilja v centralno bazo podatkov kolektivne inteligence, kjer se obdela in deli s skupnostjo v realnem času.

Skalabilnost.

Sistemski viri niso omejitev. Skenirne zmogljivosti strežnikov kolektivne inteligence so omejene zgolj s strojno opremo in pasovno širino, ki pa se povečata ob večjih obremenitvah.

Boljša poraba virov

Samodejno upravljanje z moduli za odkrivanje škodljivih kod pomeni, da se varnostni podpisi ne prenašajo k posamezni stranki, temveč delujejo iz računalniškega oblaka.

Izboljšano odstranjevanje nevarnosti

Samodejno in hitro procesiranje in razvrščanje nevarnosti pomaga k hitremu in učinkovitemu odstranjevanju.

Stalno izboljševanje zaščite.

Zmogljivost kolektivne inteligence ter skupnosti, ki posreduje informacije, pomagata k boljšemu vpogledu in sledljivosti novih škodljivih kod ter njihovemu izvoru.

Izboljšano odkrivanje

Panda Security oziroma njena platforma kolektivne inteligence vsebuje sezname zdravih komponent in gradnikov, ki še pospešijo odkrivanje nevarnosti, hkrati pa pripomorejo k manjšemu številu napačnih analiz.

On-Demand test

AV-Comparatives March – June 2014

Summary - Protection Rate Results

 

Overall Protection Rate

 

Panda Security se certifica con la máxima puntuación

The complete report can be downloaded from http://www.av-comparatives.org/

Anti-Virus Comparative. Preizkus zmogljivosti, 2010

Ta primerjalni preizkus preverja, kako varnostna rešitev vpliva na zmogljivosti osebnih in prenosnih računalnikov ali strežnikov v realnem okolju ter realnem času.

Panda Security je zopet na vrhu, zahvaljujoč povezavi s kolektivno inteligenco in varnostjo iz oblaka:

Polno poročilo je na voljo za prenos s spletne strani AV-Comparatives.org