Nahajate se v: Panda Security > Home Users > Solutions > Inteligencia Colectiva
Collective Intelligence - PANDA SECURITY

Kolektivna inteligenca

Maksimalna zaščita. Minimalna poraba sistemski virov. Enostavnost uporabe.

Zahvaljujoč naši večkrat nagrajeni tehnologiji kolektivne inteligence so milijoni uporabnikov rešitev Panda Security vsak hip zaščiteni pred škodljivimi kodami, zaščita pa se samodejno posodablja in nadgrajuje na vseh povezanih računalnikih. Z uporabo znanja, ki ga prispeva skupnost uporabnikov, naša tehnologija ponuja še boljšo zaščito v realnem času in z minimalnim vplivom na zmogljivosti računalnika, kar nam omogoča oblikovanje hitrejših in bolj prilagodljivih izdelkov. Bi radi zaščito, ki ne bo ugonobila vašega računalnika? Pridružite se skupnosti Panda in zaščitite vaš digitalni svet!

Panda Security je prvi ponudnik varnostnih rešitev, ki premore tehnologijo, infrastrukturo, znanje ter izkušnje za uporabo pristopa kolektivne inteligence v varnostnih izdelkih. Novi izdelki Panda 2012 tako temeljijo na omenjeni tehnologiji, ki na področje varnosti prinaša naslednje: maksimalno zaščito z minimalnim vplivom na zmogljivosti računalnika.

Nove rešitve Panda Security z letnico 2012 temeljijo na tehnologiji kolektivne inteligence ter uporabnikom nudijo naslednje prednosti: maksimalno zaščito ob minimalni porabi sistemski virov.

Sodobne škodljive kode so uporabniku nevidne, napadalci, ki stojijo za njimi, pa finančno motivirani. Varnostne rešitve tako ne varujejo več zgolj računalnika, temveč identiteto uporabnika.

Spletni napadalci niso več amaterji, temveč pravi profesionalci, organizirani v kriminalne združbe. Te so visoko učinkovite in prepričane, da lahko poslujejo tako kot prava podjetja, čeprav se ukvarjajo z nečednimi posli.

Panda ima odgovor na naraščajoče število škodljivih kod, ki hkrati postajajo vse bolj kompleksne. Varnost mora biti korak pred napadalci. Ponosni smo na svoje izdelke in tehnologije, ki varujejo uporabnike in njihove podatke.

AV-Test.org's Sample Collection Growth
Skupno število škodljivih kod po mesecih

Klasične varnostne rešitve se zanašajo predvsem na t. i. varnostne podpise, zato niso več kos hitri rasti števila škodljivih kod. Posledično tudi ne morejo jamčiti za zaščito računalnikov in uporabnikov.

Več podrobnih informacij o primerjavi med tradicionalnimi protivirusnimi rešitvami in kolektivno inteligenco so pripravili laboratoriji Panda Research.

Za čiščenje vašega računalnika, okuženega z virusi ali trojanci, uporabite Free Antivirus, ki ga nudi Panda Security.

Sodobne škodljive kode so uporabniku nevidne, napadalci, ki stojijo za njimi, pa finančno motivirani. Varnostne rešitve tako ne varujejo več zgolj računalnika, temveč identiteto uporabnika.

Spletni napadalci niso več amaterji, temveč pravi profesionalci, organizirani v kriminalne združbe. Te so visoko učinkovite in prepričane, da lahko poslujejo tako kot prava podjetja, čeprav se ukvarjajo z nečednimi posli.

Število škodljivih kod eksponentno narašča, medtem ko se število okuženih računalnikov z vsako novo kodo zmanjša. Se pa zato povečuje čas, med ustvarjeno in odkrito škodljivo kodo.


 AV-Test.org's Sample Collection Growth
Skupno število škodljivih kod po mesecih

Klasične varnostne rešitve se zanašajo predvsem na t. i. varnostne podpise, zato niso več kos hitri rasti števila škodljivih kod. Posledično tudi ne morejo jamčiti za zaščito računalnikov in uporabnikov.


Zbiranje podatkov v skupnosti uporabnikov

Sistem centralno zbira in hrani vzorce obnašanja programov, sledi datotek ter vzorce škodljivih kod, itd. Te podatke mu posredujejo uporabniki rešitev Panda in druge varnostne organizacije. Ta izjemna zmogljivost zbiranja informacij ponuja boljši vpogled in sledljivost novim vzorcem škodljivih kod in njihovim izvorom.

Samodejno upravljanje podatkov

Sistem samodejno analizira in razvršča tisoče novih vzorcev, ki jih prejme vsak dan. Pri tem preverja podatke med tistimi, ki jih posreduje skupnost uporabnikov in tisti, ki jih analizirajo Panda laboratoriji. Vsaka datoteka je pri tem samodejno ocenjena (dobro ali slabo), kar pripomore k hitri zaščiti uporabnikov. Dodatno pa stalno posodabljan seznam, ki vsebuje prek 10 milijonov datotek, preprečuje, da bi se znane dobre datoteke ponovno skenirale, s čimer še dodatno izboljša in pohitri proces skeniranja vsebin ter zmanjša porabo sistemskih virov zaščitenih sistemov.

Dostopnost znanja in rešitev

Znanje je uporabnikom dostopno v obliki spletnih storitevm, kot posodobitev varnostnih podpisov ali kot realnočasovni zahtevki za varnostni oblak.

 

Pristop kolektivne inteligence omogoča odkrivanje bistveno večjega števila škodljivih kod, vsaj v primerjavi z ročnim odkrivanjem, ki ga uporabljajo nekateri laboratoriji. Prav tako ta rešitev odkriva grožnje, ki še niso bile prepoznane. S kombinacijo tehnologij kolektivne inteligence ter TruPrevent Panda Security ponuja najbolj napredne rešitve za odkrivanje tudi najbolj kompleksnih škodljivih kod.

The fundamentals of the Collective Intelligence


 

Tehnologija Panda Cloud Technology

Druge prtivirusne rešitvee

Izboljšano odkrivanje

Vsak uporabnik rešitev Panda deluje kot senzor za škodljivo kodo. Takoj ko je škodljiva koda odkrita na računalniku uporabnika so o tem obveščeni strežniki kolektivne inteligence po vsem svetu in vsi uporabniki so samodejno zaščiteni pred to grožnjo v realnem času. Tako hitro odkrivanje pomaga preprečevati masovne napade škodljivih kod. POMNITE,da ta model ne posega v zasebnost uporabnika, saj se na strežnike kolektivne inteligence ne prenesejo nobene informacije o uporabniku ali njegovem računalniku.

Tradicionalne protivirusne rešitve gradijo na stari filozofiji, ki predvideva, da je računalnik samostojna enota in da se zaščita pred škodljivimi kodami vrši na vsakem računalniku posebej, neodvisno od milijonov ostalih računalnikov.

Izboljšano odstranjevanje

Infrastruktura kolektivne inteligence omogoča hitro zbiranje in razvrščanje ter odstranjevanje škodljivih kod - to je povsem avtomatizirano in ga v večini primerov izvede že spletni strežnik.

Odstranjevanje škodljivih kod je napol ročni poseg, ki zahteva veliko časa. Vsak nov vzorec škodljive kode je s strani uporabnika poslan v laboratorij, kjer inženirji izdelajo varnostni podpis in najdejo način njegove odstranitve. Nato sledi preizkus delovanja odstranjevanja, šele zatem pa sta varnostni podpis in metoda odstranjevanja poslana na varnostne strežnike in ure zatem prenesena na računalnike uporabnikov in dejansko uporabljena.

Izboljšano odkrivanje in poraba virov

Sistemski viri niso omejitev. Skenirne zmogljivosti strežnikov kolektivne inteligence so omejene zgolj s strojno opremo in pasovno širino, ki pa se povečata ob večjih obremenitvah. Večina primerkov škodljive kode je tako samodejno analizirana in razvrščena ob pomoči proaktivnih tehnik v vsega nekaj minutah. Večina procesov se odvija v računalniškem oblaku in ne na računalniku uporabnika.

Tradicionalne protivirusne rešitve opravljajo skeniranje na uporabnikovem računalniku in tako porabljajo veliko omejenih virov. To jim hkrati preprečuje uporabo zahtevnih proaktivnih tehnologij.

Izboljšano odkrivanje in poraba virov

Modula samodejnega odstranjevanja škodljivih kod samodejno odkriva in odstranjuje znane primerke škodljivih kod. Ker so seznami škodljivih kod in "navodila" za njihovo odstranjevanje shranjeni v oblaku, uporabniku ni treba več prenašati večjih količin varnostnih podpisov.

Tradicionalne protivirusne rešitve odstranjevanje škodljivih kod vršijo napol ročno. Najprej se morajo na računalnik uporabnika prenesti varnostni podpisi, pri čemer se porabljajo pasovna širina in pomnilniški viri.

Stalno izboljševanje orodij zaščite

Funkcionalnost kolektivne inteligence ponuja popoln pregled in sledljivost nad novimi tehnikami in mesti širitve škodljivih kod. To znanje podjetju Panda omogoča, da stalno izboljšuje varnostne rešitve in hkrati pomaga organom pregona pri preprečevanju spletnih in drugih napadov.

Ponudniki tradicionalnih protivirusnih rešitev imajo le delen pregled in sledljivost nad novimi tehnikami in mesti širitve škodljivih kod. Zato svoje izdelke počasneje prilagodijo novim nevarnosti, tovrstna zaščita pa je iz dneva v dan šibkejša.

Izboljšano odkrivanje in poraba virov

Panda Security platforma kolektivne inteligence vsebuje sezname dobrih in slabih pošiljateljev elektronske pošte in drugih datotek, kar še dodatno pohitri skeniranje in obdelavo podatkov.

Tradicionalne protivirusne rešitve preverjajo vse datoteke, tudi tiste "dobre". Pri tem porabijo veliko sistemskih virov in odkrijejo tudi lažne alarme.