Panda Security is Technology

Technological innovation is a characteristic that sets our company apart from the rest. We have always reinvested a large part of our profits in the research and development of new products and technologies.

Thanks to our award-winning Collective Intelligence technology, millions of Panda Security users instantly share malware-related information, automatically improving protection across all connected computers. By leveraging community knowledge, our technology provides better, real-time protection with a minimal impact on your computer, leading to faster and more versatile products. Want real time protection with minimum impact on your PC? Join the Panda community and protect your online world!
 

What is Collective Intelligence

The Collective Intelligence approach has been piloted by millions of users of many Panda free products since 2007, allowing Panda to collect ten times as much malware samples as traditional antivirus vendors.

Panda Security is the first security vendor that has the technology, the infrastructure, the knowledge and the experience to apply the Collective Intelligence approach to its commercially available products. The new Panda 2015 Consumer products are based on Collective Intelligence; the benefits of this new product line can be summarized as follows: Maximum protection with minimum impact on your PC.


50% Improved performance
Collective intelligence dramatically reduces memory consumption and minimizes the impact on your PC.
Collective Intelligence =
Maximum Protection Inteligencia Colectiva = Maximum protection
A new threat is identified and in a matter of seconds all of Panda Security´s customers worldwide are protected. No matter where it appears: across the ocean or in a city nearby.


We’d like to invite you to read the next pages and find out more about Collective Intelligence, its fundamentals, a simple description of the way it works and the outstanding benefits for the Panda 2015 product users.

Malware Körkép

Manapság a malware (internetes fenyegetések összessége) láthataltan, csendes motivációja legtöbbször a legfontosabb személyes adataink, üzleti információink megszerzésére irányul. A védelem fókusza is el kell tolódjon a számítógép védelméről a személyes adatok védelme felé. Ma már nem csak a számítógépek védelméről kell gondoskodnunk, a személyes adatok védelme ugyanolyan fontossá vált..

A cyber-bűnözés professzionálissá fejlődött, bűnözői csoportok alakultak, akik olyan hatékonysággal és magabiztossággal működnek, mint bármely legális vállalkozás.

A malware (internetes fenyegetések összessége) variánsok száma exponenciálisan nő, amíg az egy-egy példányyal megfertőzött gépek száma csökken. A létrehozott és kategorizált malware-ek száma közötti szakadék pedig egyre növekszik.
.

Malware collected per month

Malware collected per month -AV-

bből eredően látható, hogy azok a biztonsági megoldások, amelyek csak a hagyományos napi frissítésen alapulnak, nem tarthatna lépést a malware növekedéssel. Már nem elegendőek, hogy szavatolják a felhasználók biztonságát..

For detailed information, please read from traditional antivirus to collective intelligence, by Panda Research.

Click Downloads to try the new Panda 2015 solutions for free or update your antivirus.

A Kollektív Intelligencia Alapjai

Adatgyűjtés a közösségtől

A rendszer központilag tárolja a programok visekeldési mintáit és gyűjti őket, a fájl lenyomatokat, új malware(internetes fenyegetések összessége) mintákat, stb. Ezeket az adatokat a Panda felhasználók egyéb szervezetek szolgáltatják (pl. ingyenes on-line víruskeresők). Az adatgyűjtésnek ez a kiterjedt formája észlelést és teljesebb nyomonkövethetőséget biztosít az új malware tecnikákkal és terjesztési pontokkal kapcsolatban.

Automatikus kategorizálás

A rendszer automatikusan analizálja és osztályozza a nap mint nap beérkező több ezer új mintát. A rendszer összehasonlítja a felhasználói közösségből beérkező adatokat a PandaLabor kiterjedt malware adatbázisával. A rendszer automatikusan döntést hoz (malware vagy goodware) ha új fájl érkezik, ezáltal a felhasználók védelme gyorsabb és jobb lesz. Ezen felül a folyamatosan frissülő white list több, mint 10 millió fájlt tart nyilván, amely „good” (nem fertőző) besorolást kapott, így ha elindítjuk az ellenőrzést az tapasztalhatjuk, hogy a keresés sebessége nőtt, és minimálisra csökken az erőforrások felhasználása a védett gépeken.

Elkészítjük a védelmet és a megoldás elérhető

Ez védelmi rendszer a felhasználók rendelkezésére áll a web szolgáltatáson keresztül vagy a vírusadatbázis fájlok frissítésekor, illetve valós idejű lekérdezés formájában a szerverfarm irányában.

 

A Kollektív Intelligencia megoldás lehetővé teszi, mint sokkal több malware-t észleljenek annál a kézi észlelési rendszernél, amit néhány laboratórium használ.Képes az eddig még nem azonosított fenyegetések észlelésére is. A Kollektív Intelligencia és a TruPrevent techológia kombinálható, a Panda ezáltal a legtöbb kifinomult fenyegetést képes észlelni.

The Collective Intelligence approach

Használatával járó előnyök

Benefits of Collective Intelligence

Jobb érzékelés

Every Panda client is a malware sensor, channeling information to the centralized Collective Intelligence knowledge base, where it can be shared by the community in real time.

Scalability.

No resource limitation. The scanning power used at the Collective Intelligence servers is only limited by hardware and bandwidth scaling.

Better resource consumption

With the automated malware remediation module most signatures do not need to be downloaded to each customer as they operate from the cloud.

Improved desinfection

Automated, short-lasting processing and classification.

Continuous improvement of protection tools.

The community feature of Collective Intelligence provides full visibility and traceability of the new malware techniques and distribution points.

Improved Detection

Panda Security’s Collective Intelligence platform includes a white-listing component that complements and improves black-list detection reducing false positives and scanning and processing times.

On-Demand test

AV-Comparatives March – June 2014

Summary - Protection Rate Results

 

Overall Protection Rate

 

Panda Security se certifica con la máxima puntuación

The complete report can be downloaded from http://www.av-comparatives.org/

Anti-Virus Comparative. Performance Test 2010

These performance comparatives offer a guide to the impact of the protection from various vendors in real-time on PCs, laptops and servers.

Panda Security is ranked top, thanks to the real-time connection with cloud protection, Collective Intelligence:

The complete report can be downloaded from AV-Comparatives.org