U bevindt zich in: Panda Security > Home Users > Solutions > Inteligencia Colectiva
Collective Intelligence - PANDA SECURITY

Collective Intelligence

Maximale beveiliging. Minimale systeembelasting. Ultieme gebruikseenvoud.

Dankzij onze bekroonde Collective Intelligence-technologie kunnen miljoenen gebruikers van de oplossingen van Panda Security rechtstreeks informatie over malware uitwisselen, waardoor de beveiliging van alle verbonden computers automatisch wordt versterkt. Door gebruik te maken van de cumulatieve kennis van onze gemeenschap biedt onze technologie betere real-time beveiliging, terwijl uw computer minimaal wordt belast. Dit resulteert in snellere en veelzijdiger producten. Treed dus toe tot de Panda-gemeenschap voor real-time beveiliging van uw al uw internetactiviteiten!

Panda Security was de eerste leverancier van oplossingen voor ICT-beveiliging die gebruikmaakte van de kracht van cloud computing met zijn Collective Intelligence-technologie. Collective Intelligence omvat een innovatief beveiligingssysteem dat dagelijks rond de 63.000 nieuwe malware-monsters ontvangt en analyseert. Het biedt miljoenen gebruikers de meest effectieve bescherming tegen internetbedreigingen, terwijl de prestaties van hun computers nauwelijks worden belast.

De nieuwe 2012-producten van Panda Security zijn gebaseerd op Collective Intelligence en bieden de volgende voordelen: maximale beveiliging en een minimale systeembelasting.

Moderne malware werkt onzichtbaar op de achtergrond en wordt gemaakt door cybercriminelen die uit zijn op financieel gewin. De beveiliging houdt zich niet alleen bezig met het beschermen van uw computer, maar ook van uw identiteitsgegevens.

Binnen de wereld van cybercriminaliteit is sprake van een verschuiving van amateurs naar professionals die voor criminele organisaties werken. Hun organisaties zijn zo efficiënt en ze hebben zoveel vertrouwen in hun mogelijkheden dat ze net als legitieme bedrijven opereren.

Panda reageert op de exponentiële stijging van het aantal malwaretoepassingen en hun groeiende complexiteit door een stap vooruit te denken. Daar zijn we trots op, en we passen onze technologie met succes toe om onze klanten te beschermen.

Moderne malware werkt onzichtbaar op de achtergrond en wordt gemaakt door cybercriminelen die uit zijn op financieel gewin. De beveiliging houdt zich niet alleen bezig met het beschermen van uw computer, maar ook van uw identiteitsgegevens.

Binnen de wereld van cybercriminaliteit is sprake van een verschuiving van amateurs naar professionals die voor criminele organisaties werken. Hun organisaties zijn zo efficiënt en ze hebben zoveel vertrouwen in hun mogelijkheden dat ze net als legitieme bedrijven opereren.

Het aantal malware-varianten groeit exponentieel, terwijl het aantal geïnfecteerde computers afneemt. De kloof tussen ontwikkelde en gedetecteerde malware blijft dus groeien.

AV-Test.org's Sample Collection Growth
Maandelijks verzamelde malware – AV-

Als gevolg van de hierboven weergegeven groei van malware kunnen beveiligingsoplossingen die louter op bijgewerkte virussignaturen zijn gebaseerd geen gelijke pas houden met de groei van malware. Daarmee zijn ze niet langer in staat om gebruikers effectief te beschermen.

Zie voor meer informatie Van traditionele antivirusoplossing naar Collective Intelligence van Panda Research.

Ga voor het desinfecteren en reinigen van virussen en Trojaanse paarden op uw PC naar het gedeelte gratis antivirus.


  • De verzameling van gegevens via de gebruikersgemeenschap. Het systeem slaat de gedragspatronen van programma's, bestandssporen, nieuwe malware-monsters enzovoort op een centrale locatie op. Deze gegevens zijn afkomstig van de gebruikers van de oplossingen van Panda en van andere organisaties. Deze uitgebreide mogelijkheden voor het verzamelen van informatie resulteren in meer inzicht en volledige detectie van nieuwe malware-technieken en -distributiepunten.
  • Automatisch gebruik van malware-data. Het systeem analyseert en classificeert automatisch de duizenden nieuwe malware-monsters die Panda Security dagelijks ontvangt. Hiertoe zetten vakkundige experts de gegevens van de gebruikersgemeenschap af tegen de uitgebreide Malware Knowledge Base van PandaLab. Het systeem retourneert automatisch een oordeel (malware of goodware) over de ontvangen bestanden, zodat gebruikers sneller en effectiever kunnen worden beschermd. Een voortdurend bijgewerkte witte lijst van meer dan 10 miljoen bestanden zorgt ervoor dat er geen ‘goede’ bestanden worden gescand, zodat het scannen sneller en efficiënter verloopt en de prestaties van de beschermde computers minimaal worden belast.
  • Beschikbaar stellen van malware-informatie en oplossingen. Deze kennis wordt aan gebruikers aangeboden in de vorm van webservices, updates van signatuurbestanden en via real-time query's naar de cloud.

De Collective Intelligence-aanpak maakt het mogelijk om veel meer malware te detecteren dan het handmatige detectiesysteem waarvan sommige laboratoria gebruikmaken. Collective Intelligence kan zelfs bedreigingen detecteren die tot dusver nog niet waren ontdekt. Door Collective Intelligence te combineren met TruPrevent-technologie is Panda in staat om de meest geavanceerd malware te detecteren.

The fundamentals of the ‘Collective Intelligence’


 

Panda Cloud Technology

Andere antivirusoplossingen

Verbeterde detectie

Elke klant van Panda fungeert als een malware-sensor. Zodra de Collective Intelligence-servers een kwaadaardig proces detecteren op de computer van een gebruiker, profiteren andere gebruikers in alle delen van de wereld automatisch en in real time van deze detectie. Dit geldt niet alleen voor malware-epidemieën, maar ook voor doelgerichte aanvallen die slechts op een klein aantal gebruikers zijn gericht om onopgemerkt te blijven. Het is belangrijk om te weten dat dit model geen problemen voor de privacy oplevert, omdat er geen persoonlijke informatie van de PC van de gebruiker naar de Collective Intelligence-server wordt verzonden. Er is met andere woorden geen sprake van gegevensoverdracht. Alle query's worden van de PC naar de gebruiker naar de Collective Intelligence-server verzonden.

Traditionele antivirusoplossingen zijn ontwikkeld op basis van een PC-gerichte filosofie. Dit houdt in dat een PC wordt behandeld als op zichzelf staande eenheid en dat eventueel gedetecteerde malware los wordt gezien van alle andere malware die op miljoenen andere PC´s wordt gedetecteerd.

Verbeterde desinfectie

Geautomatiseerde en snelle verwerking en classificatie. De Collective Intelligence-infrastructuur en het verzamelings- en desinfectieproces zijn geautomatiseerd en worden in de overgrote meerderheid van alle gevallen online uitgevoerd.

Semi-handmatige en langdurige verwerking en classificatie. Elk nieuw malware-monster moet door een geïnfecteerde gebruiker naar het lab worden verzonden en nagebootst om een detectiesignatuur en desinfectieroutine te ontwikkelen. Deze moeten vervolgens worden getest, geüpload naar productieservers, wereldwijd gerepliceerd en ten slotte door klanten worden gedownload en geïnstalleerd.

Verbeterde detectie en bronverbruik

Geen beperking van de systeembronnen. De scancapaciteit van de Collective Intelligence-servers wordt hooguit beperkt door de hardware van de gebruiker en de schaalbaarheid van bandbreedte. Met Collective Intelligence kan de meerderheid van malware-monsters automatisch en in een kwestie van minuten worden geanalyseerd en gecategoriseerd op basis van de meest bronintensieve en proactieve technieken. De meeste processen worden ‘in de cloud’ uitgevoerd en niet op de PC van de klant, waar minder bronnen beschikbaar zijn.

Traditionele antivirusoplossingen voeren het scanproces uit op de PC van de gebruiker, waarbij een groot deel van de beperkte computerbronnen in beslag wordt genomen. Hierdoor kunnen deze oplossingen geen gebruikmaken van intensieve, proactieve technieken.

Verbeterde detectie en bronverbruik

De module voor automatische desinfectie van malware creëert automatisch detectie- en desinfectiesignaturen voor geanalyseerde en geclassificeerde monsters. De meeste signaturen hoven niet naar elke klant te worden gedownload, omdat ze vanuit de cloud kunnen worden gebruikt.

Bij traditionele antivirusoplossingen vindt de desinfectie semi-handmatig plaats. Daarnaast moeten klanten alle signaturen downloaden, waardoor er veel bandbreedte en geheugencapaciteit in beslag wordt genomen.

Voortdurende verbetering van beveiligingstools

De gemeenschapsfunctie van Collective Intelligence biedt volledig inzicht in, en opspoorbaarheid van nieuwe malwaretechnieken en -distributiepunten. Aan de hand van deze kennis kan Panda de bescherming van klanten voortdurend verbeteren en rechtshandhavers effectief bijstaan in de strijd tegen cybercriminaliteit.

Leveranciers van traditionele antivirusoplossingen bieden slechts gedeeltelijk inzicht in, en beperkte opspoorbaarheid van malware, en zijn daarom niet in staat om hun producten op tijd te verbeteren. De beveiliging van hun producten bieden wordt met de dag slechter.

Verbeterde detectie en bronverbruik

Het Collective Intelligence-platform van Panda Security omvat een component voor witte lijsten die de detectie op basis van zwarte lijsten aanvult om onterechte detecties te voorkomen en de scan- en verwerkingstijden te verkorten.

Traditionele antivirusoplossingen moeten alle bestanden scannen, met inbegrip van ‘goede’ bestanden. Om deze reden verbruiken ze meer systeembronnen en zorgen ze voor meer onterechte detecties.